18 Haziran 2013 Salı

                       


                        GÜNLERDEN BİR GÜN....

                 Hani öylece oturasın gelir boşluğa baka baka sessizce .Yaşamını sorgulayasın ve nedenler arayasın gelir içinden...Çığlık atıp sıyrılasın gelir düşüncelerden ama susarsın uzunca bir süre hemde...Son 1 ayım böyleydi  benimde.Yaklaşık 1 ay önce öğrendik eşimin rahatsızlığını.Belirtiler kötü bir şey olduğunun sinyalini versede hep erteledik nedense fakat bu illet kabullenemesen yok olacak geçici bir süreç değil ne yazıkki.Lenfoma adı verilen bir kanserle mücadeleye başladık,Allahımıza bin şükür ki tedaviye cevap veren türü ve 6 aylık zor bir kemoterapi sonucu bunu atlatabilirmişiz.
                   Bu hastalık bizim için ikinci yaşamın başlangıç noktası oldu aslında ve bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim.Günlük ve anlık öfkelerimizin saçmalığını,yaşamın tadını çıkaramamamıza sebep olan bahaneleri şimdi ne kadar da boş buluyoruz bir bilseniz.Halbuki minicik detaylar birleşip ne güzellikler katıyor hayatımıza ve bize düşen zamanımız varken bunların keyfini çıkarmak.
                    Yaz geldi,her taraf rengarenk çiçek,denizde hoş bir esinti ve taze demlenmiş çay yanınızda çocuklarınız ,sevdikleriniz size lütfedilen acısıyla tatlısıyla dolu dolu bir yaşam .Ertelemeyin tadını çıkarın :)

8 yorum:

  1. Çok,çok geçmiş olsun Allah'tan acil şifalar dilerim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. funda ablam ,canım ne güzel yazmışsın..sevginizle kolaylıkla atlatacaksınız inşallah bu süreci abimle birlikte .. çok seviyoruz sizi öpüyorum kocaman Allaha emanet..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Münüm benim hayat her daim zorlasada arada hep nefes almalık boşluk bırakıyor ama sen gibi can pareleri olunca direnmek dahada kolaylaşıyor.Savaşıp kazanıcaz inşallah bu süreci.Duruma ciciler hazırladım bu arada en geç pazartesi yolluycam benim için ısır onu canımmmm :)

      Sil
  3. Her ne kadar birbirimizi tanımasak da,uzunca süredir sizi buralarda göremeyince ters giden birşeyler olduğunu anlamıştım. Ve inanın yazdıklarınız beni çok etkiledi. Umarım eşiniz tedaviye cevap verir ve eski sağlığına kavuşur ki ben eminim öyle olacağına. Moral bozmak yok bu tedavide en önemlisi moral.Çok çok geçmiş olsun...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli İşler Dükkanı moral depolayan yorumun için çok teşekkürler ,önemli olan birbirimizi tanımamız değil uzaktanda olsa aynı frekansta birbirimize destek olabilmek...Sevgiler :)

      Sil
  4. sevgili Funda ilk cümleleri okurken üşüdüm ve kalkıp hırkamı giydim üzerime vede çoraplarımı.beynim sinyaller verdi hemen çok tanıdık uzun ve zahmetli bir yolculuktan bahsedeceğini düşündüğümden daha okumadan kalan satırları üşüdüm.
    ama devamını okuduğumda enerjisi yüksek umut dolu satırları gezince gözlerim yeniden ılık bir geceye bıraktı ayaz kendini.aynı değil adı belki ama kardeş gibi akraba gibi ailemden ve dostlarımdan çoğunu esir alan hastalıkla eşinin hastalığı.o yüzden iyi bilirim.
    sağ cebine umudu sol cebine metaneti koy.eğer hep yanınızda taşırsanız bu ikisini yol kısa yolculuk daha zahmetsiz emin ol.Rabbim acil şifasını verecek inşallah.hep dua ediyorum tanıdığım tanımadığım tüm hastalar için.eşin içinde edeceğim.
    nacizane "propelisi" bir araştır.annem onunla yendi ve bağışıklığını onun sayesinde ayakta tutuyor.eğer merak edersen konuyla ilgili yazmıştım daha önce bakabilir yada aklına takılan olursa sorabilirsin.
    cidden çoook çabucak geçmiş olsun.şifa ve sağlık diliyorum.elimizden gelen bir şey olursa daima buradayız.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Alanay demekki insanların yanyana olması gerekmiyormuş birbirlerini bu kadar iyi anlayıp yaşadıklarını bu kadar güzel anlatabilmek için.İçimi günümü ışıl ışıl yaptın yorumunla.Ailemde ve özellikle eşimin ailesinde çok mücadele vermişliğimiz var bu beter hastalığın türevleriyle ama aynı evde yaşam yolculuğuna birlikte çıktığın eşin rahatsızlanınca metanet şart oluyor çünkü hem çocuklar hem onun için birkaç cephede birden savaş vermen gerekiyor.Prepolisi senin yazında okumuştum ve kemoterapimiz başlar başlamaz uygulamaya geçicem.Daha sana sorucak sorularım olucak elbet şimdiden kusura bakma :)Annen gibi bir sürü güzel örneğin etrafımızda olması çok umutlandırıcı.Rabbim şifa dolu günler göstersin herkeze umarım,sevgiler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...